T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Şeker İlkokulu

Rehberlik Panomuz

REHBERLİK SERVİSİ NEDİR?

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi bireyin kendini anlamasını, sorunlarını çözmesini, gerçekçi kararlar almasını, var olan birikimlerini geliştirmesini, çevresiyle dengeli ve sağlıklı bir uyum içinde olmasını ve böylece kendini gerçekleştirmesini amaçlar.Rehberlik, kişisel, sosyal, eğitsel ve mesleki alanlarda öğrenciye yapılan profesyonel yardım ve destek faaliyetidir.

 

Rehberlik servisi, öğrencilerimizin okula uyumunu sağlamada ve bu konuda veliyi yönlendirmede etkin bir rol oynar. Çeşitli konularda seminerler düzenleyerek öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin ihtiyaç duydukları konularda bilgi sahibi olmasına yardımcı olur. Etkili bir Rehberlik ve Psikolojik Danışma hizmeti, bireysel farkları dikkate alan bir eğitim sisteminde gerçekleşebilir.

 

Rehberlik ve Psikolojik Danışma hizmetleri, öğrenci, anne/baba, öğretmenle ve okul yöneticileri ile işbirliği yapılarak gerçekleşebilir.

 

KASIM AYI REHBERLİK PANOMUZ:

Okul başarısını etkileyen birçok unsur vardır. Aile, öğretmen, öğrenme ortamı, çocuğun potansiyel ve performansı , motivasyon, verimli ders çalışma becerileri ve kişisel özellikleri gibi birçok etken çocuğun okul başarısı üzerinde etkilidir. 

Bu etkenlerin desteklenmesinde anne baba olarak neler yapabileceğiniz konusunda yol göstermesi adına rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından "Okul Başarısında Ailenin Rolü" broşürü hazırlanmıştır.

31-10-202231-10-2022

 

 

31-10-2022

 

EKİM AYI REHBERLİK PANOMUZ:

Hazırlayan: Ayşe Nur Demirci KURNAZ / Okul Rehber Öğrt.

17-10-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.10.2022 - Güncelleme: 14.12.2023 12:07 - Görüntülenme: 182
  Beğen | 0  kişi beğendi